Metsossa arvuutellaan Finlandia-palkinnon voittajaa

Palkintoehdokasteokset esitellään perinteiseen tapaan pääkirjasto Metsossa maanantaina 26. marraskuuta. Tampereen yliopiston Suomen kirjallisuuden opiskelijat esittelevät kukin yhden teoksen.

Tilaisuuden juontaa FT Markku Soikkeli, jonka mukaan ehdokkaina on tänä vuonna tavallista vähemmän historiallisia romaaneja. Hän ennustaa, että Riikka Ala-Harjan teos Maihinnousu herättää tämänvuotisessa tilaisuudessa erityisen paljon keskustelua. Tilaisuuden lopussa pidetään leikkimielinen äänestys voittajasta. Tilaisuus alkaa kello 18 ja sinne on vapaa pääsy.

Äänestykset ovat Soikkelin mukaan osuneet aikaisemmin yllättävän hyvin oikeaan. Viime vuonna Finlandia-palkinnon nappasi enemmistön veikkaama Rosa Liksom.

Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön vuosittainen tunnustus ansiokkaasta suomalaisesta romaanista. Saajan valitsee tällä kertaa presidentti Tarja Halonen 4.12.2012.

Finlandia-palkintoehdokkaat 2012

Riikka Ala-Harja: Maihinnousu (Like)

Pirjo Hassinen: Popula (Otava)

Heidi Köngäs: Dora, Dora (Otava)

Ulla-Lena Lundberg: Is (Schildts & Söderströms)

Ulla-Lena Lundberg: Jää (Teos & Schildts & Söderströms)

Aki Ollikainen: Nälkävuosi (Siltala)

Juha Seppälä: Mr. Smith (WSOY)

Kommentointi on suljettu.

PIRKANMAAN SANOMAT

Pirkanmaan Sanomat kuuluu Pirkanmaan Lehtitalo -konserniin. Konserni julkaisee kahta kaupunkilehteä ja neljää paikallislehteä. Konserniin kuuluu myös kaupunkitelevisio Wave 100. Lisäksi yhtiö on osakkaana Pirkanmaalla ja Satakunnassa kuuluvassa Sun Radiossa.
css.php