Joulukortin Päivät

Museokeskus Vapriikissa myydään ja vaihdetaan joulukortteja tulevana lauantaina 24. marraskuuta, kun Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry järjestää 18. kerran suuren postikorttitapahtuman Joulukortin Päivät.

Päivän pääosassa ovat joulukortit. Muunkinlaisia uusia ja vanhoja postikortteja voi myydä, ostaa tai vaihtaa päivän aikana. Esillä on myös postimerkkejä. Mukana tapahtumassa on kaksi postikorttitaiteilijaa: Päivi Mansikka-Aho Kangasalta ja Birgit Marttinen Tampereelta. He taiteilevat jouluaiheisen kuvan, josta voidaan tehdä joulukortti.

Joulukortin Päivät on 35-vuotiaan Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry:n vuotuinen tapahtuma, johon saapuu postikorttien ja -merkkien keräilijöitä ympäri maata. Tapahtuma tulee Vapriikkiin nyt ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin tapahtuma on järjestetty Tulppaanitalossa Pinninkadulla ja Sampolassa.

Apollo ry on perustettu vuonna 1977. Aktiivisia jäseniä yhdistyksellä on tuhatkunta. Apollo toimii postikorttien keräilijöiden yhdyssiteenä ja edistää postikorttien keräilyä, tutkimusta sekä postikorttikulttuuria. Apollon isot tapahtumat on yleensä järjestetty Helsingissä pääpostin tiloissa, useimmiten Postimuseossa. Joulukortin Päivät on aina pidetty Tampereella.

Postimuseo on muuttamassa Helsingistä Tampereelle, ja uusi museo avautuu Vapriikin tiloissa kesällä 2014. Joulukortin Päivät on ensimmäinen tapahtuma, jolla postikorttien ja postimerkkien keräilijät aloittavat yhteistyön Vapriikin, Postimuseon ja keräilijöiden välillä.

Kommentointi on suljettu.

PIRKANMAAN SANOMAT

Pirkanmaan Sanomat kuuluu Pirkanmaan Lehtitalo -konserniin. Konserni julkaisee kahta kaupunkilehteä ja neljää paikallislehteä. Konserniin kuuluu myös kaupunkitelevisio Wave 100. Lisäksi yhtiö on osakkaana Pirkanmaalla ja Satakunnassa kuuluvassa Sun Radiossa.
css.php