Asunnottomat saavat sittenkin jouluna yösijan

Seurakuntien päiväkeskus Musta Lammas on seitsemän vuoden ajan ollut joulupyhinä auki myös öisin. Tänä vuonna yömajoitus on ollut uhattuna, mutta nyt näyttää siltä, että yösija jouluksi löytyy sittenkin.

– Rahoitus tulee Tampereen seurakunnilta ja lisäksi saadaan vapaaehtoisia Suurella Sydämellä -vapaaehtoisverkoston kautta, iloitsee yhteiskunnallisen työn johtava viranhaltija Ilkka Hjerppe.

– Kolme vuorokautta ympärivuorokautista palvelua on vaativa ja raskas tehtävä. Nykyisellä henkilöstöllä emme pysty sallittujen työaikarajojen puitteissa aukioloa järjestämään. Lähtökohtana on, että meidän tulee kyetä vastaamaan sekä vapaaehtoisten että asiakkaiden turvallisuudesta myös tuolloin yöllä ja paikalla tulee olla ammattitaitoinen päihdetyöntekijä tai vähintään lähihoitaja. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että saamme mukaan tarvittavan määrän ammattitaitoista henkilökuntaa ja vapaaehtoisia.

Yösijan lisäksi asunnottomat saavat Mustasta Lampaasta elintarvikelahjoituksia. Lahjoituksia saadaan ruokakaupoilta, mutta tamperelaisten antamat lahjoitukset ovat korvaamaton lisä.  Lahjoituksia voi tuoda Mustaan Lampaaseen jouluviikolla.

Mustan Lampaan jouluperinteisiin kuuluvat myös jouluhartaus ja joulusauna Rajaportin saunalla.

Päiväkeskus on asunnottomille ja päihde- ja mielenterveysongelmaisille suunnattu matalan kynnyksen palvelu, jossa asiakkailla on mahdollisuus ruokailuun, vaatehuoltoon, henkilökohtaiseen puhtauteen sekä asioidensa järjestelyyn yhdessä työntekijöiden kanssa.

Kommentointi on suljettu.

PIRKANMAAN SANOMAT

Pirkanmaan Sanomat kuuluu Pirkanmaan Lehtitalo -konserniin. Konserni julkaisee kahta kaupunkilehteä ja neljää paikallislehteä. Konserniin kuuluu myös kaupunkitelevisio Wave 100. Lisäksi yhtiö on osakkaana Pirkanmaalla ja Satakunnassa kuuluvassa Sun Radiossa.
css.php